1كوب دقيق
1بيضه
ملعقه صغيره زيت
يعجن الجميع ولو محتاج شويه ميه يضاف بس مع
مراعاه ان تكون العجينه متماسكه تترك ربع ساعه لتهدي
يوضع علي رخام المطبخ دقيق وتفرد العجينه بالنشابه
لازم تكون رقيقه جدااااااااااااااااااااااااا
ثم تقطع الصوره
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يوضع ماء وزيت علي النار يغلي ثم توضع به القطع السابقه
مع مراعاه ان توضع واحده فقط كل مره الي ان تنتهي الكميه
واول ما توضع القطعه هتلاقيها في القاع ومجرد ثواني هتلاقيها طفت معني
ذلك انها استوت تنشل فورا وبتكوني محضره المصفه علي الحوض واول ما تنشيلها تفتحي عليها الميه علشان متلزقش
وده شكلها بعد السوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كده خلصت عجينه الازانيا
طريقه عملها زي المكرونه بالبشاميل
بتكوني محضره البشامل وهو عباره عن
صوص البشامل
دقيق يحمر في السمن ثم يوضع عليه اللبن والشوربهوملح وفلفل اسود
ولو حساتي ان الدقيق مكاكع حطيه في الخلاط
اللحمه المعصجه
لحم مفروم بصل ملح وفلفل اسود ولو حابه القرفه حسب الرغبه
كده خلصت كل المقادير
ترص في الصنيه كميه بشامل ثم ترص فوقها الازانيا
ثم كميه بشامل ثم الحمه المعصجه ثم باقي عجينه الازانيا ثم
كميه بشاميل
تدهن من فوق ببيض مخفوق مضاف اليه ملح وفلفل اسود
ثم ترش بقسماط ناعم لزوم القرمشه وممكن يضاف جبنه رومي او موزاريلا حسب الرغبه
وده الشكل النهائي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1بيضه
ملعقه صغيره زيت
يعجن الجميع ولو محتاج شويه ميه يضاف بس مع
مراعاه ان تكون العجينه متماسكه تترك ربع ساعه لتهدي
يوضع علي رخام المطبخ دقيق وتفرد العجينه بالنشابه
لازم تكون رقيقه جدااااااااااااااااااااااااا
ثم تقطع الصوره
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يوضع ماء وزيت علي النار يغلي ثم توضع به القطع السابقه
مع مراعاه ان توضع واحده فقط كل مره الي ان تنتهي الكميه
واول ما توضع القطعه هتلاقيها في القاع ومجرد ثواني هتلاقيها طفت معني
ذلك انها استوت تنشل فورا وبتكوني محضره المصفه علي الحوض واول ما تنشيلها تفتحي عليها الميه علشان متلزقش
وده شكلها بعد السوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كده خلصت عجينه الازانيا
طريقه عملها زي المكرونه بالبشاميل
بتكوني محضره البشامل وهو عباره عن
صوص البشامل
دقيق يحمر في السمن ثم يوضع عليه اللبن والشوربهوملح وفلفل اسود
ولو حساتي ان الدقيق مكاكع حطيه في الخلاط
اللحمه المعصجه
لحم مفروم بصل ملح وفلفل اسود ولو حابه القرفه حسب الرغبه
كده خلصت كل المقادير
ترص في الصنيه كميه بشامل ثم ترص فوقها الازانيا
ثم كميه بشامل ثم الحمه المعصجه ثم باقي عجينه الازانيا ثم
كميه بشاميل
تدهن من فوق ببيض مخفوق مضاف اليه ملح وفلفل اسود
ثم ترش بقسماط ناعم لزوم القرمشه وممكن يضاف جبنه رومي او موزاريلا حسب الرغبه
وده الشكل النهائي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]