خلي بالك من زوزو

ممرحبا بك أختي الكريمة في منتدى خلي بالك من زوزو – منتدى نسائي للمرأة فقط حيث يمكنك قضاء أوقات مفيدة وممتعة مع أخواتك وتكوين صداقات جديدة ومشاركتهن في كل الاهتمامات لكم من مدام زوزو كل الود والاحترام

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

خلي بالك من زوزو

ممرحبا بك أختي الكريمة في منتدى خلي بالك من زوزو – منتدى نسائي للمرأة فقط حيث يمكنك قضاء أوقات مفيدة وممتعة مع أخواتك وتكوين صداقات جديدة ومشاركتهن في كل الاهتمامات لكم من مدام زوزو كل الود والاحترام

خلي بالك من زوزو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
خلي بالك من زوزو

منتدى نسائي عربي خاص بكل مايهم المراة العربية


    بلح الشام مقرمش من برة وطرى ولذيذ من جوة من إيد ردينى وبالخطوات التفصيليه والصور كمان

    دموع حزينة
    دموع حزينة
    عضو ملكي
    عضو ملكي


    بلح الشام مقرمش من برة وطرى ولذيذ من جوة من إيد ردينى وبالخطوات التفصيليه والصور كمان  296514179
    عدد المساهمات : 161
    تاريخ التسجيل : 09/08/2010
    العمر : 44

    بلح الشام مقرمش من برة وطرى ولذيذ من جوة من إيد ردينى وبالخطوات التفصيليه والصور كمان  Empty بلح الشام مقرمش من برة وطرى ولذيذ من جوة من إيد ردينى وبالخطوات التفصيليه والصور كمان

    مُساهمة من طرف دموع حزينة الجمعة أغسطس 27, 2010 7:17 pm

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    سبحان الله وبحمده عدد خلقه ورضا نفسه ومداد كلمته وزنة عرشه
    كل سنه وإنتم طيبين وبصحة وسعادة


    ومش بس كدة كمان أول مرة فى حياتى المعمليه الفذة أعمل بلح الشام وطلع واااااااااااو أحلى من بتاع المحلات مقرمش من برة وطرى ولذيذ من جوة يعنى عايزة تصفيق حاد كمان........ طبعا ما فيش حاجة بالساهل

    ذاكرت الموضوع كويس بصراحة كان ناقص أعمل دبلومه وقلت أسجل اللحظة التاريخيه دى بالصورة

    بس أهم حاجة إن يكون موجود قمع كبير من بتوع البتيفور لإن بصراحة المشكله كانت فيه وإضطريت أستلفه من جارتى العزيزة



    المهم عشان ماتقتلش أخش فى الموضوع على طول

    المكونات:
    دى المقادير اللى بيشتغل فيها الشيف حسن عشان نكون فى المضمون
    * ربع لتر ميه حوالى مج كبير
    * مئة جرام زيت ما يعادل نصف مج زيت
    * مئتين جرام دقيق ما يعادل مج ونصف مج دقيق عليه ذرة ملح
    * تلات بيضات كبار
    * كيسين فانيليا

    والكميه دى تكفى وتزيد أسرة مكونه من خمس أشخاص


    ودى صورة بالمكونات

     [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    الطريقه :

    * فى حله تيفال أحط الميه عالزيت وأسخنهم عالنار

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    * وعند الغليان أبعدهم عالنار وأحط الدقيق كله مرة واحدة

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وبعدين ألم الدقيق بالميه عالنار وأطفى على طول حتعمل عجينه

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وطبعا العجينه بتكون سخنه أستخدم العجانه وإبتدى أنزل بالبيض واحدة واحدة يعنى واحدة وأشغل العجانه

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وبعدين لما العجينه تستوعبها أنزل بالتانيه وبعدين أحط الفانيليا مع آخر بيضه
    وللأسف نسيت أصور شكل العجينه فى الآخر بس أنا ماضفتش حاجة خالص بعد كدة زيادة عن المقادير اللى كنت مصوراها

    بس هى عجينه طريه سهله التشكيل شبه عجينه البتيفور بس أطرى شويه ودلوقتى بقت العجينه فى درجة حرارة الغرفه
    وبعدين ولعت على الزيت وطبعا الزيت بيكون غزير و النار بتكون واطيه خالص

    و نزلت ببلح الشام وما استنتش إن الزيت يسخن وبما إن الزيت ماكانش سخن جامد فهبط بلح الشام فى القاع وبعدين انتفخ مع الحرارة وطفا على وش الزيت زى ما الصور بتقول

    هنا البلح راقد فى القاع لإن الزيت مش سخن

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    والزيت هنا بيبتدى يسخن

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    هنا البلح بيبتدى يطلع لفوق لإن الزيت سخن جامد وكل دة والنار واطيه

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وفضلت النار واطيه و ما حاولتش أقلبه خالص

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    لحد أما إبتدى يتلون إبتديت أقلبه والنار واطيه برضه

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ممكن فى الوقت دة أعلى النار شويه

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ودة اللون اللى بحبه دهبى غامق عشان أضمن بيه القرمشه اللى أنا بحبها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وبعدين حطيته عالعسل وبعدت الطاسه عالنار علشان الزيت يهدا إستعدادا للمقدار التالى

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    غمرتها فى العسل واحدة واحدة وبعدين حطتها على مصفاه عشان أصفى العسل

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    بالنسبه للطاسه اللى بعدها حبيت إن الزيت برضه ما يكونش سخن جامد زى بدايه المرة اللى فاتت فوالطاسه كانت بعيدة عن النار ابتديت أقطع العجينه وأرص فى الصينيه لحد ماإستوعبت المقدار بتاعى ورحت رداها مرة تانيه على النار وكررت الخطوات السابقه برضه والنار واطيه
    ودى الصورة النهائيه للطبق بتاعى

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ودى صورة كمان


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

     

    [size=21]عايزة أعرف الآراء [/size]

    وكالعادة حازعل كتير جدا من الحلوة اللى تقرا الموضوع ومش ترد


    وكمان حازعل خالص لو ما قيمتوش الموضوع اللى باتمنى إنه يكون حاز إعجابكم

    بحبكم كلكم فى الله

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 21, 2024 3:44 pm