- سمك صيادية
المقادير :
1كجم سمك فيليه –2 كوب كبير عصير طماطم – 2 فلفل اخضر – 2 بصلة متوسطه
6 فصوص ثوم مفروم – فنجان صغير عصير ليمون – حزمة كسبرا خضرا مفرومة
3 معالق خل ابيض – معلقة كبيرة كمون ناعم – ملح – فلفل – معلقتين زيت ذرة
ليمونه حلقات
الطريقة:
يتبل السمك الفيليه بالملح والفلفل ونصف معلقة كمون ونصف فنجان عصير ليمون و3 فصوص ثوم
وخل ابيض والكسبرا الخضرا المفرومة
يترك السمك في التتبيله مدة نصف ساعة
نضع حلة على النار وبها زيت الذرة حتى يسخن ثم نضيف البصل المقطع أنصاف حلقات والفلفل الرومي الأخضر المقطع
أيضا بنفس الطريقه ونقلب حتى يذبل البصل والفلفل ثم نضيف عصير الطماطم ويترك على النار يغلى لمدة عشر دقائق ويتبل بالملح والفلفل والكمون ونضيف نصف فنجان عصير الليمون وبذلك نحصل على صوص الصيادية
نحضر طاجن فرن أو سرفيس لو صينية فرن ونضع في الارضيه نصف صوص الصيادية ويوزع على أرضية الصينية أو الطاجن على حسب استخدامنا ننشل السمك من التتبيلة ويرص فوق الصوص واحده بجانب الأخرى بدون فراغات ثم يوضع باقي الصوص فوق السمك ونضع السمك في الفرن على درجة حرارة 180 درجة بدون غطاء مدة 15 دقيقة أو على الأكثر 20 دقيقة حتى ينضج ثم يقدم
يقدم السمك الصيادية مع الأرز الأحمر و سلاطة بابا غنوج
وده شكله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير :
1كجم سمك فيليه –2 كوب كبير عصير طماطم – 2 فلفل اخضر – 2 بصلة متوسطه
6 فصوص ثوم مفروم – فنجان صغير عصير ليمون – حزمة كسبرا خضرا مفرومة
3 معالق خل ابيض – معلقة كبيرة كمون ناعم – ملح – فلفل – معلقتين زيت ذرة
ليمونه حلقات
الطريقة:
يتبل السمك الفيليه بالملح والفلفل ونصف معلقة كمون ونصف فنجان عصير ليمون و3 فصوص ثوم
وخل ابيض والكسبرا الخضرا المفرومة
يترك السمك في التتبيله مدة نصف ساعة
نضع حلة على النار وبها زيت الذرة حتى يسخن ثم نضيف البصل المقطع أنصاف حلقات والفلفل الرومي الأخضر المقطع
أيضا بنفس الطريقه ونقلب حتى يذبل البصل والفلفل ثم نضيف عصير الطماطم ويترك على النار يغلى لمدة عشر دقائق ويتبل بالملح والفلفل والكمون ونضيف نصف فنجان عصير الليمون وبذلك نحصل على صوص الصيادية
نحضر طاجن فرن أو سرفيس لو صينية فرن ونضع في الارضيه نصف صوص الصيادية ويوزع على أرضية الصينية أو الطاجن على حسب استخدامنا ننشل السمك من التتبيلة ويرص فوق الصوص واحده بجانب الأخرى بدون فراغات ثم يوضع باقي الصوص فوق السمك ونضع السمك في الفرن على درجة حرارة 180 درجة بدون غطاء مدة 15 دقيقة أو على الأكثر 20 دقيقة حتى ينضج ثم يقدم
يقدم السمك الصيادية مع الأرز الأحمر و سلاطة بابا غنوج
وده شكله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]