ترمس من عند العطار فيه نوعين - بلدى ومستورد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعاً كل نوع له طريقته وأنا راح أقول لكم طريقة كل نوع على حدة وأولها الترمس المر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ماء يغطى الترمس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة
الترمس البلدى
راح ننقعه فى المية لمدة 12 ساعة بعد ما نغسله جيداً وبعدين نغير ماء النقع ونغليه على النار لحد ما تلاقى القشرة قربت على الإستواء حوالى ربع ساعه
هلأ راح نقوم بتغيير الماء عليه عدة مرات فى اليوم لمدة أسبوع كامل لحد ما تروح منه المرارة - عشان الترمس البلدى بيبقى مر
وبعد كدة نقوم بتمليحه وحفظه فى علبة بلاستيك او زجاج
داخل الثلاجة
الترمس المستـــــــــــورد
هذا الترمس عادةً ما يكون ترمس سريع فى عمله -
طريقتة سهلة جدا
ننقعه12 ساعه بعد الغسل كويس اوى
وبعدين نغليه لحد ما القشرة تستوى حوالى ربع ساعه
وبعدين نقوم بتصفية الماء عنه وتملحيه
وبعد 4 ساعات أو يوم يقدم للأكل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعاً كل نوع له طريقته وأنا راح أقول لكم طريقة كل نوع على حدة وأولها الترمس المر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ماء يغطى الترمس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة
الترمس البلدى
راح ننقعه فى المية لمدة 12 ساعة بعد ما نغسله جيداً وبعدين نغير ماء النقع ونغليه على النار لحد ما تلاقى القشرة قربت على الإستواء حوالى ربع ساعه
هلأ راح نقوم بتغيير الماء عليه عدة مرات فى اليوم لمدة أسبوع كامل لحد ما تروح منه المرارة - عشان الترمس البلدى بيبقى مر
وبعد كدة نقوم بتمليحه وحفظه فى علبة بلاستيك او زجاج
داخل الثلاجة
الترمس المستـــــــــــورد
هذا الترمس عادةً ما يكون ترمس سريع فى عمله -
طريقتة سهلة جدا
ننقعه12 ساعه بعد الغسل كويس اوى
وبعدين نغليه لحد ما القشرة تستوى حوالى ربع ساعه
وبعدين نقوم بتصفية الماء عنه وتملحيه
وبعد 4 ساعات أو يوم يقدم للأكل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]