انهارده هنعمل قراقيش بالعجوة
بجد تحفه وانا بموووووووووووت فيها خصوصا مع
الشاى باللبن
نبدا باسم الله
المقادير
2 كيلو دقيق
كيلو الا ربع سمن او زبده
نصف كوب سمسم محمص
3 ملاعق شمر
3 ملاعق ينسون
3 ملاعق خميره فوريه
معلقه سكر للخميره
2 كوب ماء لتذويب الخميره
للحشو
1 كيلو عجوه
الطريقه
الاول هنحط الخميره مع الماء الدافىء
والسكر وندوبهم شويه ونسيبهم ترتفعوا قليلا
فى هذا الوقت بنحط السمن على النار حتى يقدح جيدا
نجهز الدقيق ونضيف عليه السمسم والشمر والينسون
وبعد ما السمن يقدح نصبه فورا على الدقيق
وخلى بالك بيبقى سخن جامد
زنبسه بالمعلقه الخشب الاول حتى يهدأ
ثم باليد نفرك جيدا لغايه ما كل ذره دقيق تتشرب السمن كويس
جدا وبعدين نضيف الماء المدوب مع الخميره
ونعجن حتى الحصول على عجينه متماسكه
وغير لاصقه
نتركها ترتاح حوالى نصف ساعه
وبعد كده نفردها ونحشيها بالعجوه
ونرصها فى الصاج ونتركها تخمر ثم تخبز فى الفرن
والصور هتوضح لكم احسن
ده شكل الدقيق مع المكونات الجافه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده لما حطيت عليه السمن المقدوح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده بعد ما فركته كويس باليد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده بعد ما اضفت الماء وعجنت كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
هنا فردت العجينه بعد ما ارتاحت
وحطيت العجوه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وهنا لفتها كده وقطعتها بالقطاعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدين رصتها فى الصاج المدهون قليلا جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده شكلها بعد الخمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده بعد ما خبزتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده شكلها فى الطبق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده صورة كمان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بجد تحفه وانا بموووووووووووت فيها خصوصا مع
الشاى باللبن
نبدا باسم الله
المقادير
2 كيلو دقيق
كيلو الا ربع سمن او زبده
نصف كوب سمسم محمص
3 ملاعق شمر
3 ملاعق ينسون
3 ملاعق خميره فوريه
معلقه سكر للخميره
2 كوب ماء لتذويب الخميره
للحشو
1 كيلو عجوه
الطريقه
الاول هنحط الخميره مع الماء الدافىء
والسكر وندوبهم شويه ونسيبهم ترتفعوا قليلا
فى هذا الوقت بنحط السمن على النار حتى يقدح جيدا
نجهز الدقيق ونضيف عليه السمسم والشمر والينسون
وبعد ما السمن يقدح نصبه فورا على الدقيق
وخلى بالك بيبقى سخن جامد
زنبسه بالمعلقه الخشب الاول حتى يهدأ
ثم باليد نفرك جيدا لغايه ما كل ذره دقيق تتشرب السمن كويس
جدا وبعدين نضيف الماء المدوب مع الخميره
ونعجن حتى الحصول على عجينه متماسكه
وغير لاصقه
نتركها ترتاح حوالى نصف ساعه
وبعد كده نفردها ونحشيها بالعجوه
ونرصها فى الصاج ونتركها تخمر ثم تخبز فى الفرن
والصور هتوضح لكم احسن
ده شكل الدقيق مع المكونات الجافه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده لما حطيت عليه السمن المقدوح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده بعد ما فركته كويس باليد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده بعد ما اضفت الماء وعجنت كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
هنا فردت العجينه بعد ما ارتاحت
وحطيت العجوه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وهنا لفتها كده وقطعتها بالقطاعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدين رصتها فى الصاج المدهون قليلا جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده شكلها بعد الخمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده بعد ما خبزتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده شكلها فى الطبق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده صورة كمان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]