عجينه البيتزا
المقادير
4 كوب دقيق
كوب ونص ماء
2م ك زيت زيتون
2 م ك خميرة فوريه
سنه ملح
م ك سكر
_________________-
الطريقه
نشوف بالصور ويارب تكون الصور واضحه وتوصل
المعلومه جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اول حاجه نقلب الخميرة والسكر والملح فى الدقيق
وياريت ننخلهم كلهم مع بعض باى مصفى
(( الخميرة تبعى عشان واثقه فيهابضفها علطول من غير اختبار))
__________________
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضيف زيت الزيتون او اى زيت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضيف الماء بس مش كله
انا سيبت ربع كوب
المرحله دى مهمه اللى حتخلينا نعرف حنحتاج ميه تانى ولا لا
عشان كدا لازم ناخد بالنا ومعظم العجاين بتبوظ منكم من اول المرحله دى عشان كدا مضفتش كميه الميه كلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنا بصوابع ايدك زى الشوكه كدا وتلفى بايدك والدقيق والميه
(بصوابعك) وتلفى ايدك وتلفى لغايه متحسى ان الدقيق بقى كتل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شوفتى ازاى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدا بقى لما يبقى كتل نعجن بقبضه ايدينا
عشان نشوف درجه الجموديه بتاعت العجين لو حتحتاج ميه او لا
ونلم اللى على جدار الوعاء اللى بنعجن فيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لمينا الدقيق
لقيتى انه محتاج ميه
نضيف الربع اللى باقى ربع الكوب
ودا يطبق على كل العجاين
انا حبيت انزل طريقه العجين فى حاجه بسيطه
زودنا بقى الميه نبدأ نعجن بقبضه ايدينا كويس لغايه متتلم العجينه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شايفين طريت ازاى
طبعا كدا نبدأ العجن بقى نسبه الرطوبه دى لازم تتوزع فى العجينه كلها وطبعا دا مش حيكون الا بالعجن واللت
والعجن انك تعجنى بقبضه ايدك مع لفها على الداخل واللت انك تخبطيها على شى جامد مع رفع العجينه لاعلى بايدك
بصوا بقا يا بنات
عندك رخامه خدى العجينه عليها وافرديها واتنيها على عليها
واعجنيها كويس
معندكيش فى الوعاء واعجينى زى ما حوريكى بالظبط بس مدة العجن لاتقل عن 10 دقايق عشان تعمل عرق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
انا هنا خدتها على الرخامه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ابدأ اعجن بكف ايدك اخدها لقدام وارجعها
يارب تكونوا فاهمين عليا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شوفتوا ازاىطلعتها على قدام ورجعت طويتها تانى
وهكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين الم بايدى كويس
وارجع تانى امد واتنى والم لغايه متنعم معايه وتقولى ارحمينى
هى ودراعك.........
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تانى الم العجينه شايفين بدأت تنعم ازاى العجينه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نلم ونعجن بكف ايدينا تانى او بقبضه ايدك اللى يريحك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدا نكورها بقى عشان نقفلها من تحت عشان نسيبها تخمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
4 كوب دقيق
كوب ونص ماء
2م ك زيت زيتون
2 م ك خميرة فوريه
سنه ملح
م ك سكر
_________________-
الطريقه
نشوف بالصور ويارب تكون الصور واضحه وتوصل
المعلومه جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اول حاجه نقلب الخميرة والسكر والملح فى الدقيق
وياريت ننخلهم كلهم مع بعض باى مصفى
(( الخميرة تبعى عشان واثقه فيهابضفها علطول من غير اختبار))
__________________
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضيف زيت الزيتون او اى زيت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضيف الماء بس مش كله
انا سيبت ربع كوب
المرحله دى مهمه اللى حتخلينا نعرف حنحتاج ميه تانى ولا لا
عشان كدا لازم ناخد بالنا ومعظم العجاين بتبوظ منكم من اول المرحله دى عشان كدا مضفتش كميه الميه كلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنا بصوابع ايدك زى الشوكه كدا وتلفى بايدك والدقيق والميه
(بصوابعك) وتلفى ايدك وتلفى لغايه متحسى ان الدقيق بقى كتل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شوفتى ازاى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدا بقى لما يبقى كتل نعجن بقبضه ايدينا
عشان نشوف درجه الجموديه بتاعت العجين لو حتحتاج ميه او لا
ونلم اللى على جدار الوعاء اللى بنعجن فيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لمينا الدقيق
لقيتى انه محتاج ميه
نضيف الربع اللى باقى ربع الكوب
ودا يطبق على كل العجاين
انا حبيت انزل طريقه العجين فى حاجه بسيطه
زودنا بقى الميه نبدأ نعجن بقبضه ايدينا كويس لغايه متتلم العجينه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شايفين طريت ازاى
طبعا كدا نبدأ العجن بقى نسبه الرطوبه دى لازم تتوزع فى العجينه كلها وطبعا دا مش حيكون الا بالعجن واللت
والعجن انك تعجنى بقبضه ايدك مع لفها على الداخل واللت انك تخبطيها على شى جامد مع رفع العجينه لاعلى بايدك
بصوا بقا يا بنات
عندك رخامه خدى العجينه عليها وافرديها واتنيها على عليها
واعجنيها كويس
معندكيش فى الوعاء واعجينى زى ما حوريكى بالظبط بس مدة العجن لاتقل عن 10 دقايق عشان تعمل عرق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
انا هنا خدتها على الرخامه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ابدأ اعجن بكف ايدك اخدها لقدام وارجعها
يارب تكونوا فاهمين عليا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شوفتوا ازاىطلعتها على قدام ورجعت طويتها تانى
وهكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين الم بايدى كويس
وارجع تانى امد واتنى والم لغايه متنعم معايه وتقولى ارحمينى
هى ودراعك.........
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تانى الم العجينه شايفين بدأت تنعم ازاى العجينه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نلم ونعجن بكف ايدينا تانى او بقبضه ايدك اللى يريحك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدا نكورها بقى عشان نقفلها من تحت عشان نسيبها تخمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]