وهى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الاول هانجيب كيلو سمك ماكريل او سمك روسى ( الاتنين واحد بس الاسم بيختلف من بلد لبلد)
هنغسلة كويس اوى اوى
وبعد ما نغسلة نفتح السمك من ناحية البطن كدة للللللللللللللحد اخرها(زى الصورة كدة)
ونحاول نشيل السفا بتاع البطن علشان لما نجى ناكلة يبقى زى الفيلية كدة
بعد ما عملنا الخطوة دى خلاص
بنحضر بقى الخلطة بتاعتة اللى هى
نبشر نص كيلو جزر
نقطع بصلايةكبيرة تقطيع صغير
ربطة خضرة محشى كبيرة ومتقطعة ناعم
ليمون متقطع طرنشات
توم مقطع قطع صغيرة
طمطماية مقطعة صغير
فلفل اخضر واحمر
ملح+فلفل اسمر+شطة+كمون+ اي نوع بهارات تفضلية
نضيف كل المكونات دى على بعضها
ممكن ندقها ف الهون علشان تبقى ناعمة شوية
وممكن نضربها ف الخلاط على سرعة قليلة لانى عايزاها خشنة شوية مش ناعمة اوى
نعصر الاول على السمك ليمون وملح
وبعدين نملا السمكة كلها بالحشوة دى
وفوقها طرنشات الليمون ورشة ملح صغيرة بكمون بفلفل لسمر
وندهن الصينية بزيت خفيف ونحطها ف الفرن على درجة حرارة 170 لمدة نص ساعة+10 دقايق تحت الشواية علشان تاخد لون
وتقدمى معاها رز ابيض او احمر او بنى وبالهنا والشفا
وامانة تقولوا لى رأيكم وتدعو ا لى ب بيبى ف القريب العاجل يا رب
دة شكل السمك بعد ما خرج من الفرن ومش عايزة اقولكم ريحتة عاملة ازاى
ومعلش لو معرفتش اذوقة حلو علشان كنت مستعجلة
ومش محتاجة معاة سلطة لان الحشو بتاعة بيتغمس بية مع الرز
واول طبق لاول فتوكة هاترد عليا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الاول هانجيب كيلو سمك ماكريل او سمك روسى ( الاتنين واحد بس الاسم بيختلف من بلد لبلد)
هنغسلة كويس اوى اوى
وبعد ما نغسلة نفتح السمك من ناحية البطن كدة للللللللللللللحد اخرها(زى الصورة كدة)
ونحاول نشيل السفا بتاع البطن علشان لما نجى ناكلة يبقى زى الفيلية كدة
بعد ما عملنا الخطوة دى خلاص
بنحضر بقى الخلطة بتاعتة اللى هى
نبشر نص كيلو جزر
نقطع بصلايةكبيرة تقطيع صغير
ربطة خضرة محشى كبيرة ومتقطعة ناعم
ليمون متقطع طرنشات
توم مقطع قطع صغيرة
طمطماية مقطعة صغير
فلفل اخضر واحمر
ملح+فلفل اسمر+شطة+كمون+ اي نوع بهارات تفضلية
نضيف كل المكونات دى على بعضها
ممكن ندقها ف الهون علشان تبقى ناعمة شوية
وممكن نضربها ف الخلاط على سرعة قليلة لانى عايزاها خشنة شوية مش ناعمة اوى
نعصر الاول على السمك ليمون وملح
وبعدين نملا السمكة كلها بالحشوة دى
وفوقها طرنشات الليمون ورشة ملح صغيرة بكمون بفلفل لسمر
وندهن الصينية بزيت خفيف ونحطها ف الفرن على درجة حرارة 170 لمدة نص ساعة+10 دقايق تحت الشواية علشان تاخد لون
وتقدمى معاها رز ابيض او احمر او بنى وبالهنا والشفا
وامانة تقولوا لى رأيكم وتدعو ا لى ب بيبى ف القريب العاجل يا رب
دة شكل السمك بعد ما خرج من الفرن ومش عايزة اقولكم ريحتة عاملة ازاى
ومعلش لو معرفتش اذوقة حلو علشان كنت مستعجلة
ومش محتاجة معاة سلطة لان الحشو بتاعة بيتغمس بية مع الرز
واول طبق لاول فتوكة هاترد عليا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]