المقادير
1ونص كوب دقيق عادى+ربع كوب دقيق صميد+ملعقة صغيرة خميرة بيرة+ملعقة صغيرة سكر +رشة ملح خفيفة+ربع ملعقة صغيرة بيكنج بودر.......بحط كله فى الفود بروسيسور.............واصب عليهم 1كوب ماء دافئ+نص كوب لبن دافئ...واشغل الخلاط الى ان تصير عجينة سائلة تقيلة شوية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واجهز الطاسة التيفال اسخنها على 300درجة
بيكون الخليط نفخ وعمل فقاقيع ..ده معناه ان الخليط اختمر
بابتدى اصب من الخليط بملعقة مقاس مناسب بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
على ما ارص الطاسة يكون اول واحدة استوت اشيل بالترتيب
بتستوى من ناحية واحدة بس
وتعرفى انها تكون استوت بتلاقى الفقاقيع من فوق نشفت زى الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهكذا الى ان تنتهى الكمية
وبعدين اكون مجهزة الحشوةبتكون مكونة من{لوز /وجوز ///بضربهم فى الخلاط حتى يكونو مجروشين خفيف او مدقوقين///واحط عليهم جوز هند /وزبيب/وسكر /وقرفة /واقلبهم على بعض...وابتدى احشى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدييين
اقليها فى الزيت واطلعها على ورق مطبخ ثم انزلها فى الشربات البارد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا بقى مع الشاى او فنجال القهوة التمام
{الشربات}...2 كوب ماء+ 2ونص كوب سكر+عصير نص ليمونة...يغلو على النار نص ساعة بعد الغليان على نار هادية...الى ان يصير الشربات تقيل....
انا باعمل كمية من الشرباتواشيلها فى التلاجة لوقت الزنقة
وبعمل كمية كبيرة من القطايف واغلفها فى اطباق اعينها فى الفريزر واسحب منها وقت ماحب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وساعات بحشى بالكريمة او القشدة
بيبقى شكلها كدة
ودى بدون قلى وبتكون جميلة جدااااا
وبنحط عليها الشربات حسب الرغبة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وكل سنة وانتم طيبين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [/size]
1ونص كوب دقيق عادى+ربع كوب دقيق صميد+ملعقة صغيرة خميرة بيرة+ملعقة صغيرة سكر +رشة ملح خفيفة+ربع ملعقة صغيرة بيكنج بودر.......بحط كله فى الفود بروسيسور.............واصب عليهم 1كوب ماء دافئ+نص كوب لبن دافئ...واشغل الخلاط الى ان تصير عجينة سائلة تقيلة شوية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واجهز الطاسة التيفال اسخنها على 300درجة
بيكون الخليط نفخ وعمل فقاقيع ..ده معناه ان الخليط اختمر
بابتدى اصب من الخليط بملعقة مقاس مناسب بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
على ما ارص الطاسة يكون اول واحدة استوت اشيل بالترتيب
بتستوى من ناحية واحدة بس
وتعرفى انها تكون استوت بتلاقى الفقاقيع من فوق نشفت زى الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهكذا الى ان تنتهى الكمية
وبعدين اكون مجهزة الحشوةبتكون مكونة من{لوز /وجوز ///بضربهم فى الخلاط حتى يكونو مجروشين خفيف او مدقوقين///واحط عليهم جوز هند /وزبيب/وسكر /وقرفة /واقلبهم على بعض...وابتدى احشى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدييين
اقليها فى الزيت واطلعها على ورق مطبخ ثم انزلها فى الشربات البارد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا بقى مع الشاى او فنجال القهوة التمام
{الشربات}...2 كوب ماء+ 2ونص كوب سكر+عصير نص ليمونة...يغلو على النار نص ساعة بعد الغليان على نار هادية...الى ان يصير الشربات تقيل....
انا باعمل كمية من الشرباتواشيلها فى التلاجة لوقت الزنقة
وبعمل كمية كبيرة من القطايف واغلفها فى اطباق اعينها فى الفريزر واسحب منها وقت ماحب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وساعات بحشى بالكريمة او القشدة
بيبقى شكلها كدة
ودى بدون قلى وبتكون جميلة جدااااا
وبنحط عليها الشربات حسب الرغبة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وكل سنة وانتم طيبين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [/size]