المكــــــــــــــــرونه بصوص الكارى والزيتون
...............[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
كيس مكرونه
قطع فراخ مسلوقه او لحم او سمك ((( اختيـــــــــــــــــــاريه يمكن الاستغناء عنها )))
معلقه زبده
بصله مقطعه شرائح
مكعبات من الفلفل الرومى الاخضر والاحمر
فصين ثوم مفروم
معلقتين كبار من مسحوق الكارى
ملح وتوابل // زيتــــــــــــــــــــــون اخضر واسود للتزين
الطريقه:
نسلق المكرونه ثم فى طاسه على النار نضع معلقه الزبده ثم نشوح فيها شرائح البصل وفصين الثوم ومكعبات الفلفل الرومى حتى يصير لونهم ذهبى نضيف عليهم مسحوق الكارى ثم نزود بعض الزبيب (( اختيارى )) نقلب ثم نضيف الملح والبهارات ونزود الخليط بكوب من الماء ثم نضع فيه الحم او الدجاج او السوق المسلوقين ((( كمان هلاضافه اختيارى)) ثم بعد ماتغلى جيدا نضيف عليها المكرونه المسلوقه . ونقطع الزيتون شرائح و ونضيفه عليها وتقدم تجنن جربوها بالهنا والشفا
...............[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
كيس مكرونه
قطع فراخ مسلوقه او لحم او سمك ((( اختيـــــــــــــــــــاريه يمكن الاستغناء عنها )))
معلقه زبده
بصله مقطعه شرائح
مكعبات من الفلفل الرومى الاخضر والاحمر
فصين ثوم مفروم
معلقتين كبار من مسحوق الكارى
ملح وتوابل // زيتــــــــــــــــــــــون اخضر واسود للتزين
الطريقه:
نسلق المكرونه ثم فى طاسه على النار نضع معلقه الزبده ثم نشوح فيها شرائح البصل وفصين الثوم ومكعبات الفلفل الرومى حتى يصير لونهم ذهبى نضيف عليهم مسحوق الكارى ثم نزود بعض الزبيب (( اختيارى )) نقلب ثم نضيف الملح والبهارات ونزود الخليط بكوب من الماء ثم نضع فيه الحم او الدجاج او السوق المسلوقين ((( كمان هلاضافه اختيارى)) ثم بعد ماتغلى جيدا نضيف عليها المكرونه المسلوقه . ونقطع الزيتون شرائح و ونضيفه عليها وتقدم تجنن جربوها بالهنا والشفا