الــــــمـقـــاديـــر ........
عجينة الكانيلوني:
الــــحـــشــو:
لحمة معصجة (لحمة مفرومة و بصل و ملح وفلفل وقليل من السمن او الزيت)
ممكن تزودي جزر وباذلا ... أو سلطه جبنه "كلتها عند وحده" ..
الــتـزيـــن:
الـــطـــريــقه:
لعمل العجينة بخلط جميع المقادير مع بعض جيدا بالخلاط (ممكن بالمضرب الكهربائى او اليدوى) ثم ناخذ جزء جزء يقلى فى مقلاة تيفال (غير لاصقة)
لعمل اقراص بقليل من الزبد او السمن حتى انتهاء الكمية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نفرد قرص الفطيرة ونضع جزء من اللحم ونلفه وهكذا حتى انتهاء الأقراص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تصف في صانيه مدهونه ... تفضل ان تكون مربعه أو مستطيله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نعمل شريط فوق كل واحده من معجون الأسنان .. إذا مش هتقدري تتحكمي ممكن تعمليه بالقمع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ترش الجبنة من فوق ...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتدخل الفرن قبل التقديم مباشرةً حتى تسيح الجبنة فقط (لان كل المكونات مستويه (ناضجة))
وده الطبق بقى لأول رد ..[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
عجينة الكانيلوني:
1 ونصف كوب دقيق
1 ونصف كوب لبن (حليب)
4 بيض ورشه فلفل
2 ملعقة كبيره زيت
نصف ملعقة صغيرة ملح
1 ونصف كوب لبن (حليب)
4 بيض ورشه فلفل
2 ملعقة كبيره زيت
نصف ملعقة صغيرة ملح
الــــحـــشــو:
لحمة معصجة (لحمة مفرومة و بصل و ملح وفلفل وقليل من السمن او الزيت)
ممكن تزودي جزر وباذلا ... أو سلطه جبنه "كلتها عند وحده" ..
الــتـزيـــن:
**عصير 2 او 3 طماطم حمرا (ملعقة كبيرة زيت _ ملح وفلفل _ رشه شطه حمراء)
**جبنة مبشورة اى صنف (رومى /برميجان/موزاريلا/جودة) انا استخدمت رومى
**جبنة مبشورة اى صنف (رومى /برميجان/موزاريلا/جودة) انا استخدمت رومى
الـــطـــريــقه:
لعمل العجينة بخلط جميع المقادير مع بعض جيدا بالخلاط (ممكن بالمضرب الكهربائى او اليدوى) ثم ناخذ جزء جزء يقلى فى مقلاة تيفال (غير لاصقة)
لعمل اقراص بقليل من الزبد او السمن حتى انتهاء الكمية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نفرد قرص الفطيرة ونضع جزء من اللحم ونلفه وهكذا حتى انتهاء الأقراص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تصف في صانيه مدهونه ... تفضل ان تكون مربعه أو مستطيله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نعمل شريط فوق كل واحده من معجون الأسنان .. إذا مش هتقدري تتحكمي ممكن تعمليه بالقمع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ترش الجبنة من فوق ...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتدخل الفرن قبل التقديم مباشرةً حتى تسيح الجبنة فقط (لان كل المكونات مستويه (ناضجة))
وهذا شكلها بعد خروجها من الفرن ومعلشي اختي لسعتها شويه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وده الطبق بقى لأول رد ..[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]