** بسكويت جوز الهند الفاخر**
البسكويت ده طعمه حلو جدا و فاخر و نكهة الزبد جميله فيه .... كأنه من أفخم محلات الحلويات
و كمان سهل جدا... بس تاخدى بالك منه جدا فى مرحلة الخبيز
( و هو فى الفرن )
المقادير :
250 جرام دقيق (( كوبين و نصف من الأكواب القصيره ))
125 جرام زبد (( ثلاث أرباع كوب قصير ))
125 جرام سكر (( ثلاث أرباع كوب قصير ))
1 ملعقه صغيره بيكنج باودر
1 بيضه (( للعجين ))
3 ملاعق كبيره جوز هند مبشور
فانيليا
ذرة ملح
قليل جدا من اللبن لظبط العجين فقط
ثم:
بيضه مخفوقه بالشوكه لدهان الوجه
جوز هند لرش الوجه
الطريقه :
1- نضع الدقيق المنخول فى الإناء مع ذرة الملح و نضع عليه الزبد الصفراء و يفركوا معا حتى يصبحوا مثل فتات الخبز .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
2- نضع باقى المكونات كلها و نعجن و يضاف قطرات لبن فقط لظبط العجين ( ضعى اللبن باحتراس لأنه لظبط العجين فقط .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3- سوف تحصلى على عجينه ناعمه ملساء.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
4- تشكل أى أشكال إنتى تحبيها ... ممكن بماكينة البتيفور و البسكويت و ممكن تفرد و تقطع بالقطاعه .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
5- ترص فى صينيه مدهونه (( زبد مش زيت )) الزيت ممكن يغير طعم البسكويت جدا .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
6- إدهنى الوجه بالبيضه المخفوقه بالشوكه ...ثم رشى جوز هند على الوجه.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
7- يخبز فى فرن أكتر من المتوسط قليلا ( 200 درجه مئويه) لمده من 15 إلى 20 دقيقه.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
8- يترك ليبرد و يقدم و بالهنا و الشفا.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
9- يحفظ فى علبه محكمة الغلق حتى لا يتغير طعمه الرائع الفاخر ده و يفرش تحته مفرش ورق دانتيل كما فى الصوره.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الكميه دى تعمل طبق واحد فقط
أنا عملت ضعف الكميه
و بنتوتاتى عملوا الشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ممكن تاخدى كميه صغيره من العجينه و تضعى عليها كاكاو و ذلك لمجرد الحصول على لون مختلف ....لكن طعم الكاكاو لن يظهر ..لأن جوز الهند طاغى على الطعم ...
بجد طعمه فاخر جدا ..و كل اللى يدوقه يحصل له إنبهااااااار ...
البسكويت ده طعمه حلو جدا و فاخر و نكهة الزبد جميله فيه .... كأنه من أفخم محلات الحلويات
و كمان سهل جدا... بس تاخدى بالك منه جدا فى مرحلة الخبيز
( و هو فى الفرن )
المقادير :
250 جرام دقيق (( كوبين و نصف من الأكواب القصيره ))
125 جرام زبد (( ثلاث أرباع كوب قصير ))
125 جرام سكر (( ثلاث أرباع كوب قصير ))
1 ملعقه صغيره بيكنج باودر
1 بيضه (( للعجين ))
3 ملاعق كبيره جوز هند مبشور
فانيليا
ذرة ملح
قليل جدا من اللبن لظبط العجين فقط
ثم:
بيضه مخفوقه بالشوكه لدهان الوجه
جوز هند لرش الوجه
الطريقه :
1- نضع الدقيق المنخول فى الإناء مع ذرة الملح و نضع عليه الزبد الصفراء و يفركوا معا حتى يصبحوا مثل فتات الخبز .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
2- نضع باقى المكونات كلها و نعجن و يضاف قطرات لبن فقط لظبط العجين ( ضعى اللبن باحتراس لأنه لظبط العجين فقط .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3- سوف تحصلى على عجينه ناعمه ملساء.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
4- تشكل أى أشكال إنتى تحبيها ... ممكن بماكينة البتيفور و البسكويت و ممكن تفرد و تقطع بالقطاعه .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
5- ترص فى صينيه مدهونه (( زبد مش زيت )) الزيت ممكن يغير طعم البسكويت جدا .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
6- إدهنى الوجه بالبيضه المخفوقه بالشوكه ...ثم رشى جوز هند على الوجه.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
7- يخبز فى فرن أكتر من المتوسط قليلا ( 200 درجه مئويه) لمده من 15 إلى 20 دقيقه.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
8- يترك ليبرد و يقدم و بالهنا و الشفا.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
9- يحفظ فى علبه محكمة الغلق حتى لا يتغير طعمه الرائع الفاخر ده و يفرش تحته مفرش ورق دانتيل كما فى الصوره.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الكميه دى تعمل طبق واحد فقط
أنا عملت ضعف الكميه
و بنتوتاتى عملوا الشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ممكن تاخدى كميه صغيره من العجينه و تضعى عليها كاكاو و ذلك لمجرد الحصول على لون مختلف ....لكن طعم الكاكاو لن يظهر ..لأن جوز الهند طاغى على الطعم ...
بجد طعمه فاخر جدا ..و كل اللى يدوقه يحصل له إنبهااااااار ...