اولا :كبسة الفراخ
المقادير:فرخة مقطعة اربعه اجزاء
بصلتين كبار مقطعين صغير _ 2 ثمرة طماطم كبيرة مقطعه مكعبات صغيرة
زيت _ بهارات الكبسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الفراخ هنحطها في ميه عليها معلقتين تلاته خل
ونسيبها تغلي لغايه لما الريم بتاعها يطلع ونشيله عشان النضافه بعد كده نطفي عليها ونصفيها
الطريقة : نجيب حلة ونحط فيها حوالي ربع او زياده شويه كوب زيت
ونحط فيه البصل المتقطع ونقلبه كويس لغايه لما يطري ويصفر شويه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كده هنحط الفراخ ونقلبها لغاية لما تتحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كده نضيف بهارات الكبسة ونقلب كويس ونضيف الطماطم ونقلب تاني شويه كدهI
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كده نضيف ميه على الفراخ ونسيبها تستوي
ونزود الميه لو قلت لغايه لما الفراخ تستوي ونظبط الملح
المقادير:فرخة مقطعة اربعه اجزاء
بصلتين كبار مقطعين صغير _ 2 ثمرة طماطم كبيرة مقطعه مكعبات صغيرة
زيت _ بهارات الكبسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الفراخ هنحطها في ميه عليها معلقتين تلاته خل
ونسيبها تغلي لغايه لما الريم بتاعها يطلع ونشيله عشان النضافه بعد كده نطفي عليها ونصفيها
الطريقة : نجيب حلة ونحط فيها حوالي ربع او زياده شويه كوب زيت
ونحط فيه البصل المتقطع ونقلبه كويس لغايه لما يطري ويصفر شويه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كده هنحط الفراخ ونقلبها لغاية لما تتحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كده نضيف بهارات الكبسة ونقلب كويس ونضيف الطماطم ونقلب تاني شويه كدهI
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كده نضيف ميه على الفراخ ونسيبها تستوي
ونزود الميه لو قلت لغايه لما الفراخ تستوي ونظبط الملح
كده خلصنا من الفراخ نيجي باه للرز
الرز العادي المصري بتاعنا بيكون اطعم من البسمتي ده راي ههههههههه
نغسل الرز كويس ونصفيه وكمية الرز زي العادي الي انتي متعوده عليه
يعني على حسب الافراد الي هياكلوا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحط الرز في حلة تانيه ونضيف عليه الميه الي سوينا فيها الفراخ
طبعا زي ما هي ولو كانت قليله نضيف ليها شويه ميه المهم انها تغطي الرز ب2سم على الاقل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونسويه عادي جدا زي الرز يعني لما الميه تنشف نوطي النار عليه خااالص
لغايه لما يستوي ونحط عليه عند التقديم مكسرات وزبيب وممكن الاكتفاء بالزبيب فقط والفراخ طبعا
ثانيا :ورقة اللحمة الرهيبة
المقادير: لحمة يفضل البتلو مقطعة والكميه
حسب عدد الافراد الكميه دي لفردين تكون مسلوقه نصف سلقه
وشايلين الريم بتاعها عشان النضافه برده ونصفيها بس منرميش الشوربه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بطاطس مقطعة حلقات عريضة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طماطم مقطعة حلقات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بصل مقطع حلقات وحوالي 10 او اكثر فصوص توم كاملين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة :نحط كل المكونات على بعض
ونخلطهم ونحط بهارات وفلفل اسود
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بتجيبي صينيه مرتفعه وتحطي فيها ورق فويل 2 مستطيل عكس بعض
بحيث الصينيه كلها تكون متقفله ويكون مرفوع عن الصينيه بمقدار مناسب
هنحط كل الخلطة فيها ونحط معلقتين زيت على الوش ونحط 2 مغرفة شوربة اللحمة
الي كنا سلقنا فيها اللحمه نص سلقه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقفل الورق الفويل عليها كويس من كل الجوانب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونحط من الشوربة في الصينيه لغايه زي السهم في الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتدخليها الفرن على حرارة عاليه لمدة تقريبا من ساعة ونص لساعتين
وتفتحي عليها وتحمريها تحت الشوايه لو متحمرتش
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتقدم مع الرز الابيض وبالف هنا وشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرز العادي المصري بتاعنا بيكون اطعم من البسمتي ده راي ههههههههه
نغسل الرز كويس ونصفيه وكمية الرز زي العادي الي انتي متعوده عليه
يعني على حسب الافراد الي هياكلوا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحط الرز في حلة تانيه ونضيف عليه الميه الي سوينا فيها الفراخ
طبعا زي ما هي ولو كانت قليله نضيف ليها شويه ميه المهم انها تغطي الرز ب2سم على الاقل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونسويه عادي جدا زي الرز يعني لما الميه تنشف نوطي النار عليه خااالص
لغايه لما يستوي ونحط عليه عند التقديم مكسرات وزبيب وممكن الاكتفاء بالزبيب فقط والفراخ طبعا
ثانيا :ورقة اللحمة الرهيبة
المقادير: لحمة يفضل البتلو مقطعة والكميه
حسب عدد الافراد الكميه دي لفردين تكون مسلوقه نصف سلقه
وشايلين الريم بتاعها عشان النضافه برده ونصفيها بس منرميش الشوربه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بطاطس مقطعة حلقات عريضة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طماطم مقطعة حلقات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بصل مقطع حلقات وحوالي 10 او اكثر فصوص توم كاملين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة :نحط كل المكونات على بعض
ونخلطهم ونحط بهارات وفلفل اسود
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بتجيبي صينيه مرتفعه وتحطي فيها ورق فويل 2 مستطيل عكس بعض
بحيث الصينيه كلها تكون متقفله ويكون مرفوع عن الصينيه بمقدار مناسب
هنحط كل الخلطة فيها ونحط معلقتين زيت على الوش ونحط 2 مغرفة شوربة اللحمة
الي كنا سلقنا فيها اللحمه نص سلقه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونقفل الورق الفويل عليها كويس من كل الجوانب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونحط من الشوربة في الصينيه لغايه زي السهم في الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتدخليها الفرن على حرارة عاليه لمدة تقريبا من ساعة ونص لساعتين
وتفتحي عليها وتحمريها تحت الشوايه لو متحمرتش
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتقدم مع الرز الابيض وبالف هنا وشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]