كيس مكرونة أقلام رفيعة ووزن الكيس 350جم
مقادير العصاج
1\2كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة
2فص ثوم كبار
معلقة كبيرة سمنة
2معلقة كبيرة صلصة طماطم
معلقة كبيرة مستردة
توابل (ملح\فلفل\بهارات\زنجبيل\قرفة)
مكعب ماجى
أقل من 1\4كوب ماء بشوية
مقادير البشاميل
6معلقة كبيرة سمنة
4معلقة كبيرة دقيق
كيلو ونص لبن
ملح وفلفل
2مكعب جبنة مثلثات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نسلق المكرونة فى ماء به زيت وملح وبعد السلق تصفى وتترك على جنب ثم نبدأف تعصيج اللحمة نقطع البصلة مكعبات صغيرة ونشوحها فى ملعقة السمن حتى تصفر ثم نضع عليها اللحم المفروم ونقلب كويس ثم نضع الماء والثوم المفروم والتوابل والصلصة والمستردة ومكعب الماجى ونتركها حتى تنضج
ثم نبأ فى تجهيز البشاميل نضع السمن على النار ثم نضع الدقيق ونقلب جيدا حتى يتشوحوا ثم نضع اللبن والجبنة المثلثات ونستمر فى التقليب حتى يصل للسمك المطلوب ثم نضع رشة ملح وفلفل ونقلب ثم نرفعه عن النار
ثم نبدأ فى تجهيز الصينية كالآتى:
نبطن الصينية بسمنة ودقيق وننفض الزيادة ثم نقلب العصاج على نص كمية المكرونة وعليهم حبة بشاميل ثم نضعهم فى الصينية ثم نضع رشة جبنة رومى وقطع جبنة شيدر ثم نضع باقى المكرونة ثم نضع فوقها جبنة رومى مبشورة وقطع جبنة شيدر ثم نضع البشاميل على الوجه ثم تدخل الفرن حتى تحمر
وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1\2 كيلو فراخ فيليه
1بيضة
1بصلة صغيرة
توابل (ملح\فلفل\بهارات\زنجبيل\قرفة)
2معلقة كبيرة زبادى
معلقة كبيرة مستردة
بقسماط + دقيق ذرة
الطريقة
نغسل الفراخ جيدا بالخل والملح ثم نبشر البصلة ونضعها على الفراخ ثم نضع عليهم البيضة والتوابل والزبادى والمستردة وندخلها الثلاجة ساعتين ثم نتبلها بالبقسماط ودقيق الذرة وندخلها الثلاجة نص ساعة ثم نقليها قى زيت غزير وساخن حتى تتحمر
وده شكلها بعد التحمير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مقاديرسلطة الزبادى
2علبة زبادى كبيرة
1 ثمرة خيارمقطعة مكعبات صغيرة
4 معلقة كبيرة خضرة ( كسبرة وبقدونس وشبت)
توابل ( ملح\فلفل\زعتر)
معلقة كبيرة خل
2معلقة كبيرة ماء
الطريقة
نضع الزبادى فى طبق غويط ثم نضع الماء والخل ونقلب جيدا ثم نضع التوابل والخضرة ومكعبات الخيار ونقلب جيدا ثم توضع فى الثلاجة حتى موعد التقديم
وده شكلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مقادير العصاج
1\2كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة
2فص ثوم كبار
معلقة كبيرة سمنة
2معلقة كبيرة صلصة طماطم
معلقة كبيرة مستردة
توابل (ملح\فلفل\بهارات\زنجبيل\قرفة)
مكعب ماجى
أقل من 1\4كوب ماء بشوية
مقادير البشاميل
6معلقة كبيرة سمنة
4معلقة كبيرة دقيق
كيلو ونص لبن
ملح وفلفل
2مكعب جبنة مثلثات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نسلق المكرونة فى ماء به زيت وملح وبعد السلق تصفى وتترك على جنب ثم نبدأف تعصيج اللحمة نقطع البصلة مكعبات صغيرة ونشوحها فى ملعقة السمن حتى تصفر ثم نضع عليها اللحم المفروم ونقلب كويس ثم نضع الماء والثوم المفروم والتوابل والصلصة والمستردة ومكعب الماجى ونتركها حتى تنضج
ثم نبأ فى تجهيز البشاميل نضع السمن على النار ثم نضع الدقيق ونقلب جيدا حتى يتشوحوا ثم نضع اللبن والجبنة المثلثات ونستمر فى التقليب حتى يصل للسمك المطلوب ثم نضع رشة ملح وفلفل ونقلب ثم نرفعه عن النار
ثم نبدأ فى تجهيز الصينية كالآتى:
نبطن الصينية بسمنة ودقيق وننفض الزيادة ثم نقلب العصاج على نص كمية المكرونة وعليهم حبة بشاميل ثم نضعهم فى الصينية ثم نضع رشة جبنة رومى وقطع جبنة شيدر ثم نضع باقى المكرونة ثم نضع فوقها جبنة رومى مبشورة وقطع جبنة شيدر ثم نضع البشاميل على الوجه ثم تدخل الفرن حتى تحمر
وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1\2 كيلو فراخ فيليه
1بيضة
1بصلة صغيرة
توابل (ملح\فلفل\بهارات\زنجبيل\قرفة)
2معلقة كبيرة زبادى
معلقة كبيرة مستردة
بقسماط + دقيق ذرة
الطريقة
نغسل الفراخ جيدا بالخل والملح ثم نبشر البصلة ونضعها على الفراخ ثم نضع عليهم البيضة والتوابل والزبادى والمستردة وندخلها الثلاجة ساعتين ثم نتبلها بالبقسماط ودقيق الذرة وندخلها الثلاجة نص ساعة ثم نقليها قى زيت غزير وساخن حتى تتحمر
وده شكلها بعد التحمير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مقاديرسلطة الزبادى
2علبة زبادى كبيرة
1 ثمرة خيارمقطعة مكعبات صغيرة
4 معلقة كبيرة خضرة ( كسبرة وبقدونس وشبت)
توابل ( ملح\فلفل\زعتر)
معلقة كبيرة خل
2معلقة كبيرة ماء
الطريقة
نضع الزبادى فى طبق غويط ثم نضع الماء والخل ونقلب جيدا ثم نضع التوابل والخضرة ومكعبات الخيار ونقلب جيدا ثم توضع فى الثلاجة حتى موعد التقديم
وده شكلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]