خلي بالك من زوزو

ممرحبا بك أختي الكريمة في منتدى خلي بالك من زوزو – منتدى نسائي للمرأة فقط حيث يمكنك قضاء أوقات مفيدة وممتعة مع أخواتك وتكوين صداقات جديدة ومشاركتهن في كل الاهتمامات لكم من مدام زوزو كل الود والاحترام

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

خلي بالك من زوزو

ممرحبا بك أختي الكريمة في منتدى خلي بالك من زوزو – منتدى نسائي للمرأة فقط حيث يمكنك قضاء أوقات مفيدة وممتعة مع أخواتك وتكوين صداقات جديدة ومشاركتهن في كل الاهتمامات لكم من مدام زوزو كل الود والاحترام

خلي بالك من زوزو

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
خلي بالك من زوزو

منتدى نسائي عربي خاص بكل مايهم المراة العربية


2 مشترك

    احلى ممبار وبالف هنا وشفا

    اميرة القلوب
    اميرة القلوب
    عضو ملكي
    عضو ملكي


    احلى ممبار وبالف هنا وشفا 634916720
    عدد المساهمات : 225
    تاريخ التسجيل : 09/08/2010

    احلى ممبار وبالف هنا وشفا Empty احلى ممبار وبالف هنا وشفا

    مُساهمة من طرف اميرة القلوب الخميس أغسطس 19, 2010 8:39 am

    المقادير

    *كيلو ممبار
    *كيلو رز مصري مغسول
    *4 بصلات وسط
    *راس ثوم
    *4 طماطم وسط
    *بطرمان صلصه صغير
    *خضره (2 شبت - 1 بقدونس - 1 كسبره )) مفرومين
    *بهارات : ((رشه من ملح -- فلفل -- كسبره -- كمون -- جنزبيل -- هيل مطحون -- نعناع ناشف --بابريكا -- رشتين قرفه ))
    *قطعه ليه سايحه ((ممكن الاستغناء عنها )) بس هي بتفرق في الطعم والريحه
    للسلق:
    ماء
    مكعبين ماجي
    عودين قرفه
    4 هيل و 4قرنفل
    بصله

    الطريقه:

    1__نقطع البصل والطماطم والثوم :

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    2__نخلطهم في الخلاط ونضع عليهم قطعه الليه السايحه هكذا:

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    3__نضيف الرز المغسول المصفى والخضره المفرومه:
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    4__نقلب المقادير جيدا ثم نضيف الصلصه و البهارات :

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    5__نقلب وندوق الملح ونبدأ حشو بنفتحها باصباعين ونحشي باليد الاخرى :
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    6__هنا انتهيت من حشو الكميه نراعي ان تكون الوحده مش مليانه اوي عشان ما تنفجرش والرز يستوي وبعد ما نحشيها نبططها بين الاصابع من فوق لتحت عشان يكون الرز مرتاح فيها مش مكبوس وسمكها لا يتعدى النص سم
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    7__نحضر ماء السلق :
    نغلي الميه ونضيف لها البصله والبهارات (( عودين قرفه 4هيل و4قرنفل و مكعبين ماجي ))
    ونضع الممبار واحد واحده ((بس لاااااااااااازم الميه تغلي الاول كويس)) والا هيفتح والرز كله هيقع منه

    8__هنا انا حطيت الممبار خلاص ولو تلاحظوا ان اطرافهم مقفوله لان الميه كانت بتغلي:
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    9__هنا بعد السلق يرفعوا مباشره من الماء عشان ما يتهريش
    انا سلقته في حله الضغط ربع ساعه بعد التصفير وبقفل وبيبقى تحفه ومستوي
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    10__يحمر في سمنه او زيت حتى يحمر ويقدم
    انا قدمته مع سلطه و فراخ مسلوقه ومحمره ((كنت سلقتها معاه في نفس الحله بتطلع بطعم الممبار وبتاخد نفس وقت التسويه))

    وبالهناااااااااااااا والشفااااااااااااااااااا على قلوبكم

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    دموع حزينة
    دموع حزينة
    عضو ملكي
    عضو ملكي


    احلى ممبار وبالف هنا وشفا 296514179
    عدد المساهمات : 161
    تاريخ التسجيل : 09/08/2010
    العمر : 44

    احلى ممبار وبالف هنا وشفا Empty رد: احلى ممبار وبالف هنا وشفا

    مُساهمة من طرف دموع حزينة الخميس أغسطس 19, 2010 6:53 pm

    مشكورة على هذا الموضوع الجميل
    وتسلم ايداكى يا قمر
    واى حاجة منك اكيد طعمها تحفة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 21, 2024 3:23 pm