[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
فرخة صغيرة
نصف كيلو بطاطس
2 لمونة
معلقتين ملح
معلقتين فلفل اسود
معلقة فلفل احمر
نقطتين خل
رشة شطة
بهارات فراخ
بصلتين مبشورين بشر ناعم
الطريقة
تغسل الفراخ جيدا
تتبل بالملح والفلفل الاسود والاحمر والبهارات والخل وعصير لمونة واحدة
وبصلة مبشورة وتترك يوم في التتبيلة
ونفس التتبيلة تتبل بيها البطاطس بعد غسلها وتقطعها دوائر
وترص في الصينية ويضاف لها معلقة ثمن وتسوي علي البتو جاز من فوق
وتوضع الفرخة فوق البطاطس
تدخل الفرن لمدة ساعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صينية رقاق باللحم المفروم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
لفة رقاق
نصف كيلو لحم مفروم
شوربة فراخ او لحم
2حبات فلفل اخضر
الطريقة
1- نحضر اللحم المفروم وانا بيكون جاهز ومخزن عندي: نقطع البصله قطع صغيره أو نبشرها و نقلبها بملعقة سمن على النار حتى تصفر ثم نضيف اللحمه المفرومه و الملح و الفلفل وبهارات اللحم و نقلب ونضيف 2 كوب ماء حتى تنضج اللحمه المفرومه 2
- نبلل الرقاق بالشوربه .
3- نحضر صينيه مستديره و ندهنها بالسمن.
4- نبدأ فى وضع 4 رقاقات مبلله بالشوربه الواحده تلو الأخرى5
- نضع اللحمة والفلفل الاخضر بعد تقطيعة قطع صغيرة و نفرده فوق الرقاق فى الصينيه
6- نضع بقية الرقاقات المبلله بالشوربه الواحده تلو الأخرى
7- نضع ملعقة سمن فوق الوش
8- نترك الصينيه فى فرن حامى لغاية الوش ما ياخد لون
المقادير
فرخة صغيرة
نصف كيلو بطاطس
2 لمونة
معلقتين ملح
معلقتين فلفل اسود
معلقة فلفل احمر
نقطتين خل
رشة شطة
بهارات فراخ
بصلتين مبشورين بشر ناعم
الطريقة
تغسل الفراخ جيدا
تتبل بالملح والفلفل الاسود والاحمر والبهارات والخل وعصير لمونة واحدة
وبصلة مبشورة وتترك يوم في التتبيلة
ونفس التتبيلة تتبل بيها البطاطس بعد غسلها وتقطعها دوائر
وترص في الصينية ويضاف لها معلقة ثمن وتسوي علي البتو جاز من فوق
وتوضع الفرخة فوق البطاطس
تدخل الفرن لمدة ساعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صينية رقاق باللحم المفروم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
لفة رقاق
نصف كيلو لحم مفروم
شوربة فراخ او لحم
2حبات فلفل اخضر
الطريقة
1- نحضر اللحم المفروم وانا بيكون جاهز ومخزن عندي: نقطع البصله قطع صغيره أو نبشرها و نقلبها بملعقة سمن على النار حتى تصفر ثم نضيف اللحمه المفرومه و الملح و الفلفل وبهارات اللحم و نقلب ونضيف 2 كوب ماء حتى تنضج اللحمه المفرومه 2
- نبلل الرقاق بالشوربه .
3- نحضر صينيه مستديره و ندهنها بالسمن.
4- نبدأ فى وضع 4 رقاقات مبلله بالشوربه الواحده تلو الأخرى5
- نضع اللحمة والفلفل الاخضر بعد تقطيعة قطع صغيرة و نفرده فوق الرقاق فى الصينيه
6- نضع بقية الرقاقات المبلله بالشوربه الواحده تلو الأخرى
7- نضع ملعقة سمن فوق الوش
8- نترك الصينيه فى فرن حامى لغاية الوش ما ياخد لون