ارز بالجمبرى
المقادير :
3كوب رز مصرى
نص كيلو جمبرى
2بصله مقطعه مكعبات صغيره
معلقتين زيت // ملح وفلفل وبهارات
الطريقه:
فى وعاء على النار نضع الزيت ونصف كميه البصل ونحرك حتى يصبح شفاف نضيف اليه الجمبرى المقشر والمغسول مع اضافه البهارات ونحرك جيدا حتى يتغير لون الجمبرى نضيف اليه 2 كوب نت الماء الساخن ونتركه يغلى خمس دقائق
فى وعاء اخر نضع باقى كميه البصل مع ملعقه زيت ونحرك حتى يصبح لونه ذهبى نضيف اليه الارز المغسول ونحركه جيدا مع اضافه الملح والبهارات ونضيف عليه الماء الموجود فى الجمبرى ونتركه يتشرب الماء بعد ما يتشرب الارز السائل الموجود نضيف الجمبرى فو نص الارز وعلى وجه القدر ونغطيه حتى يكتمل نضح الارز والجمبرى معا
ارز بفواكه البحر
نفس الطريقه السابقه مع اضافه بعض الجندوفلى (القواقع ومكعبات السبيط ومكعبات السمك الفليه والجمبرى )) للخطوه الاولى فى طريقه الارز بالجمبرى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير :
3كوب رز مصرى
نص كيلو جمبرى
2بصله مقطعه مكعبات صغيره
معلقتين زيت // ملح وفلفل وبهارات
الطريقه:
فى وعاء على النار نضع الزيت ونصف كميه البصل ونحرك حتى يصبح شفاف نضيف اليه الجمبرى المقشر والمغسول مع اضافه البهارات ونحرك جيدا حتى يتغير لون الجمبرى نضيف اليه 2 كوب نت الماء الساخن ونتركه يغلى خمس دقائق
فى وعاء اخر نضع باقى كميه البصل مع ملعقه زيت ونحرك حتى يصبح لونه ذهبى نضيف اليه الارز المغسول ونحركه جيدا مع اضافه الملح والبهارات ونضيف عليه الماء الموجود فى الجمبرى ونتركه يتشرب الماء بعد ما يتشرب الارز السائل الموجود نضيف الجمبرى فو نص الارز وعلى وجه القدر ونغطيه حتى يكتمل نضح الارز والجمبرى معا
ارز بفواكه البحر
نفس الطريقه السابقه مع اضافه بعض الجندوفلى (القواقع ومكعبات السبيط ومكعبات السمك الفليه والجمبرى )) للخطوه الاولى فى طريقه الارز بالجمبرى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]