المقادير
3 كليو دقيق
1/500 كيلو سمنة بلدي فلاحي او نباتي
1 لتر حليب يزيد او ينقص حسب نوع الدقيق
قطعة خميرة طازجة قليل من السكر قليل من الملح
لدهن القراقيش
بيض ذرة سكر فانليا سمسم
الطريقة
نقدح السمنة علي النار ثم نضعها علي الدقيق مع التقليب بطبق او ملعقة كبيرة لان السمنة بتبقي سخنة قوووووي
ونفرك الدقيق بالسمنة كويس زي كدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كدة نضيف اللبن بالتدريج ونضع الخميرة المذوبة في القليل من السكر والملح وشوية لبن لجد ما تلم العجينة وتبقي بالشكل الحلو دة علي فكرة الصورة دي بعد ما اتاخد نصها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ما بنتركها تخمر بنشتغل فيها علي طول
ناخد قطعة من العجين وندمجها بايدينا شوية وبعدين نفردها رول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كدة نبططها بايدينا زي الصورة ونضع العجوة علي طرفها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نقفل علي العجوة بباقي العجينة وبالعجلة نشيل الجزء الزيادة اللي ما فيش فية عجوة وكمان علشان الشكل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كدة تقطع بالعجلة سبعة وثمانية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نشيلها بخفة ونرصها في الصينية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كدة ندهنها بخليط البيض بخفة برضوا علشان الهوا اللي فيها ما يهبطش علي فكرة هاللاضافات البسيطة مابتخلي للبيض ريحة زفرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونرشها بالسمسم ونتركها حتي تخمر ويزيد حجمها شوية
وندخلها الفرن حتي تستوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي شكلها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المنين
نفس مقادير القراقيش
بس باللبن الرايب ومن غير عجوة و ممكن تحفظيها في الفريزر لو مش هتأكليها علي طول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3 كليو دقيق
1/500 كيلو سمنة بلدي فلاحي او نباتي
1 لتر حليب يزيد او ينقص حسب نوع الدقيق
قطعة خميرة طازجة قليل من السكر قليل من الملح
لدهن القراقيش
بيض ذرة سكر فانليا سمسم
الطريقة
نقدح السمنة علي النار ثم نضعها علي الدقيق مع التقليب بطبق او ملعقة كبيرة لان السمنة بتبقي سخنة قوووووي
ونفرك الدقيق بالسمنة كويس زي كدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كدة نضيف اللبن بالتدريج ونضع الخميرة المذوبة في القليل من السكر والملح وشوية لبن لجد ما تلم العجينة وتبقي بالشكل الحلو دة علي فكرة الصورة دي بعد ما اتاخد نصها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ما بنتركها تخمر بنشتغل فيها علي طول
ناخد قطعة من العجين وندمجها بايدينا شوية وبعدين نفردها رول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كدة نبططها بايدينا زي الصورة ونضع العجوة علي طرفها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نقفل علي العجوة بباقي العجينة وبالعجلة نشيل الجزء الزيادة اللي ما فيش فية عجوة وكمان علشان الشكل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كدة تقطع بالعجلة سبعة وثمانية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نشيلها بخفة ونرصها في الصينية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كدة ندهنها بخليط البيض بخفة برضوا علشان الهوا اللي فيها ما يهبطش علي فكرة هاللاضافات البسيطة مابتخلي للبيض ريحة زفرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونرشها بالسمسم ونتركها حتي تخمر ويزيد حجمها شوية
وندخلها الفرن حتي تستوي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي شكلها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المنين
نفس مقادير القراقيش
بس باللبن الرايب ومن غير عجوة و ممكن تحفظيها في الفريزر لو مش هتأكليها علي طول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]