المقادير:
لحمة مفرومة....حسب عدد افراد اسرتك
بصل مفروم...حسب كمية اللحم
بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدا
بقدونس
2:3 م ك معجون طماطم مذوب في شوية ماء مع ملح وفلفل
قطعة زبدة
ملح فلفل بهارات
بالنسبة للبهارات انا عندي بهارات بتعطي الاكل طعم خرافي بضيفها مع كل الاكل تقريبا(ورق لورا وحبهان وفلفل) بطحن كله وبحفظه في علبة
اول شئ نخلط اللحم مع البصل المفروم والملح والفلفل والبهارات والبقدونس وممكن تضيفي شوية بقدونس او بيضة بس انا مبضفش غير البهارات والبقدونس
ونبهر البطاطس المسلوقة المهروسة كويس ونضيف لها قطعة زبدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدين نمسك قطعة من اللحم المفروم نشكلها علي هيئة طبق بس حجم كبير مش صغير عشان بتكش في الفرن انا بعتذر جدا اني مصورتش الخطوة دي بس ايدي مكنتش نضيفة وكنت لوحدي
وعشان الخطوة تكون سهلة عليكي شكليها في الصينية علي طول مش علي ايدك
يعني كانها كورة بس مبططة من القاع ومفتوحة من فوق عشان نضيف البطاطس كانها طبق زي طبق الشوربة بالظبط
ولو حسيتي انها مش ثابتة مش مشكلة خالص هتمسك في الفرن كويس ان شاءالله
وبعدين ناخد قطعة بطاطس ونكورها ونضيفها علي قطعة اللحمة الصورة هتوضحلكم
هنا كمان اضفت الصلصة وحطيت معاها شوية بصل وبهارات
وممكن تعمليها من غير صلصة اللحمة هتنزل دسمها وعلي وش البطاطس نضيف شوية زبدة وممكن اي نوع جبن شيدر او موتزاريلا او رومي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ندخلها الفرن علي 180 او 190 حتي تستوي
وهنا بعد النضج............استوت وبقت زي الفل والصلصة اتسبكت وخدت من دسم اللحمة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
لحمة مفرومة....حسب عدد افراد اسرتك
بصل مفروم...حسب كمية اللحم
بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدا
بقدونس
2:3 م ك معجون طماطم مذوب في شوية ماء مع ملح وفلفل
قطعة زبدة
ملح فلفل بهارات
بالنسبة للبهارات انا عندي بهارات بتعطي الاكل طعم خرافي بضيفها مع كل الاكل تقريبا(ورق لورا وحبهان وفلفل) بطحن كله وبحفظه في علبة
اول شئ نخلط اللحم مع البصل المفروم والملح والفلفل والبهارات والبقدونس وممكن تضيفي شوية بقدونس او بيضة بس انا مبضفش غير البهارات والبقدونس
ونبهر البطاطس المسلوقة المهروسة كويس ونضيف لها قطعة زبدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدين نمسك قطعة من اللحم المفروم نشكلها علي هيئة طبق بس حجم كبير مش صغير عشان بتكش في الفرن انا بعتذر جدا اني مصورتش الخطوة دي بس ايدي مكنتش نضيفة وكنت لوحدي
وعشان الخطوة تكون سهلة عليكي شكليها في الصينية علي طول مش علي ايدك
يعني كانها كورة بس مبططة من القاع ومفتوحة من فوق عشان نضيف البطاطس كانها طبق زي طبق الشوربة بالظبط
ولو حسيتي انها مش ثابتة مش مشكلة خالص هتمسك في الفرن كويس ان شاءالله
وبعدين ناخد قطعة بطاطس ونكورها ونضيفها علي قطعة اللحمة الصورة هتوضحلكم
هنا كمان اضفت الصلصة وحطيت معاها شوية بصل وبهارات
وممكن تعمليها من غير صلصة اللحمة هتنزل دسمها وعلي وش البطاطس نضيف شوية زبدة وممكن اي نوع جبن شيدر او موتزاريلا او رومي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ندخلها الفرن علي 180 او 190 حتي تستوي
وهنا بعد النضج............استوت وبقت زي الفل والصلصة اتسبكت وخدت من دسم اللحمة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]