أولا...البطاطس المحشيه لحم مفروم
المقادير
عدد حبات بطاطس متوسطة الحجم على حسب عدد أفراد الأسره
حوالى ربع كيلو لحم مفروم
صلصة طماطم
توابل
الطريقه
- هنعصج اللحم المفروم عادى بتشويح بصله مع اللحم المفروم و ملح و فلفل أسمر و بابريكا و جنزبيل و قليل من القرفه و لما تتشوح أهدى النار لحد ما تستوى و أنا بحط شوية صلصة طماطم علشان تبقى مسكره.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نجيب البطاطس نقشرها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونزيل ما داخل البطاطس ( نأورها )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحشى البطاطس باللحم المفروم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و أنا حطيت معاها فلفلايه حمراء و حشيتها لحم مفروم
- نحضر طبق به قليل من صلصة الطماطم مع قليل من الماء و ملح و فلفل أسمر و بابريكا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- نضع صلصة الطماطم بالتوابل على البطاطس المحشيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- نغطى الصينيه بورق فويل
- ندخلها الفرن على 250 درجه فى الاول و بعدين نهدى الفرن لحد ما تستوى وده شكلها لما خرجت من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثانيا....الارز بالكبده
المقادير
مقدار أرز على حسب عدد أفراد الأسره
حوالى 200 جم كبده
توابل
الطريقه
نشوح الكبده فى قليل من الزبده على النار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مع وضع ملح و فلفل أسمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نهدى النار خالص لحد ما نحس إن الكبده إستوت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الأرز المنقوع من قبل على الكبده و نشوح قليلا وبعدين نضيف ماء و نهدى النار لحد ما يستوى الأرز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودى طريقة تقديمى للطبق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
عدد حبات بطاطس متوسطة الحجم على حسب عدد أفراد الأسره
حوالى ربع كيلو لحم مفروم
صلصة طماطم
توابل
الطريقه
- هنعصج اللحم المفروم عادى بتشويح بصله مع اللحم المفروم و ملح و فلفل أسمر و بابريكا و جنزبيل و قليل من القرفه و لما تتشوح أهدى النار لحد ما تستوى و أنا بحط شوية صلصة طماطم علشان تبقى مسكره.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نجيب البطاطس نقشرها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونزيل ما داخل البطاطس ( نأورها )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحشى البطاطس باللحم المفروم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و أنا حطيت معاها فلفلايه حمراء و حشيتها لحم مفروم
- نحضر طبق به قليل من صلصة الطماطم مع قليل من الماء و ملح و فلفل أسمر و بابريكا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- نضع صلصة الطماطم بالتوابل على البطاطس المحشيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- نغطى الصينيه بورق فويل
- ندخلها الفرن على 250 درجه فى الاول و بعدين نهدى الفرن لحد ما تستوى وده شكلها لما خرجت من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثانيا....الارز بالكبده
المقادير
مقدار أرز على حسب عدد أفراد الأسره
حوالى 200 جم كبده
توابل
الطريقه
نشوح الكبده فى قليل من الزبده على النار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مع وضع ملح و فلفل أسمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نهدى النار خالص لحد ما نحس إن الكبده إستوت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الأرز المنقوع من قبل على الكبده و نشوح قليلا وبعدين نضيف ماء و نهدى النار لحد ما يستوى الأرز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودى طريقة تقديمى للطبق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]