المقادير كيس بامية
ربع كيلو لحمة مفرومة .. ممكن تزودى براحتك
خمس فصوص ثوم
بصلة متوسطة مفرومة ناعم
عصير طماطم فريش حوالى لتر
ملعقتين معجون طماطم
كمون كسبرة ملح فلفل بهارات
نحط الحلة على النار
نضيف اربع ملاعق زيت
عاوزين تستخدموا سمنه براحتكم بس انا لقيت ان الزيوت افضل
يعنى افضلهم زيت الزيتون يليه الذرة و العباد
المهم
نسخن الزيت و نضيف البصلة
نقلبها شوية و نضيف المفروم
و نقلبة لغاية ما لونه يغير
نضيف التوم ونقلبه حبه كمان
و نضيف نص ملعقة كبيرة كسبرة
مع ملعقة صغيرة كمون
وملح و رشة فلفل و نص ملعقة بهارات
و نقلب كل دا خمس دقايق
لو عندنا فلفل رومى نضيف بردو
كان عندى فلفل الوان ضيفته مع واحدة فلفل رومى
ونضيف البامية ونقلب حبة
بنضيف ملعقتين معجون طماطم مع عصير طماطم فريش حوالى 4 اكواب
ممكن كمان نزود كوباية شوربة عشان الطعم لو عندك او تضيفى واحدة ماجى او تستغنى عنها براحتك
بنسيبهم يغلوا مع بعض ربع ساعة على نار متوسطة و بعدين نهدى النار و نسيبها تتسبك كمان تلت ساعة تقريبا
تقدم بجانب الارز الابيض بتبقى تحفة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ربع كيلو لحمة مفرومة .. ممكن تزودى براحتك
خمس فصوص ثوم
بصلة متوسطة مفرومة ناعم
عصير طماطم فريش حوالى لتر
ملعقتين معجون طماطم
كمون كسبرة ملح فلفل بهارات
نحط الحلة على النار
نضيف اربع ملاعق زيت
عاوزين تستخدموا سمنه براحتكم بس انا لقيت ان الزيوت افضل
يعنى افضلهم زيت الزيتون يليه الذرة و العباد
المهم
نسخن الزيت و نضيف البصلة
نقلبها شوية و نضيف المفروم
و نقلبة لغاية ما لونه يغير
نضيف التوم ونقلبه حبه كمان
و نضيف نص ملعقة كبيرة كسبرة
مع ملعقة صغيرة كمون
وملح و رشة فلفل و نص ملعقة بهارات
و نقلب كل دا خمس دقايق
لو عندنا فلفل رومى نضيف بردو
كان عندى فلفل الوان ضيفته مع واحدة فلفل رومى
ونضيف البامية ونقلب حبة
بنضيف ملعقتين معجون طماطم مع عصير طماطم فريش حوالى 4 اكواب
ممكن كمان نزود كوباية شوربة عشان الطعم لو عندك او تضيفى واحدة ماجى او تستغنى عنها براحتك
بنسيبهم يغلوا مع بعض ربع ساعة على نار متوسطة و بعدين نهدى النار و نسيبها تتسبك كمان تلت ساعة تقريبا
تقدم بجانب الارز الابيض بتبقى تحفة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]